Nieuws helikoptervluchten en ballonvaarten

Massaal veel huwelijksaanzoeken

Een trend van het laatste jaar: er zijn weer massaal veel jonge koppeltjes die zich verloven. Een aantal daarvan zijn gecombineerd in een luchtballon. Wij voerden onlangs luchtdopen uit waarbij de luchtballon werd afgehuurd voor een huwelijksaanzoek. Keer op keer waren ze heel romantisch voorbereid, en het meisje zei telkens ‘ja’. Contacteer ons voor meer info over een huwelijksaanzoek in een luchtballon.

Bekijk ons aanbod: huwelijksaanzoek in een ballon

Brouwerijbezoek gekoppeld aan een luchtdoop

Indien jullie nog op zoek zijn naar een avontuurlijke teambuilding, dan kunnen we zeker het brouwerij-arrangement aanbieden. Hierbij bezoek je de brouwerij van Sint-Bernardus in Watou (in West-Vlaanderen, in de rustige Westhoek vlakbij de Franse grens), en maak je nadien een luchtdoop (kan ofwel in een luchtballon, ofwel in een helicopter).
Vele van onze klanten houden dat laatste als verrassing voor hun medewerkers: ze denken dat ze enkel de brouwerij bezoeken, maar zijn aangenaam verrast wanneer ze na het brouwerijbezoek nog een adembenemende luchtdoop aangeboden krijgen.
Meer info: brouwerijbezoek + luchtdoop

brouwerijbezoek en luchtdoop

Nieuwe ballon voor onze luchtdopen

Op zondagochtend 7 april hebben we voor de eerste keer onze nieuwe luchtballon opgeblazen en aanschouwd!
Deze ballon werd afgelopen winter gemaakt in de ballon-fabriek in Duitsland. 
Alles zag er prima uit.

Het weer was perfect en ’s middags hebben we er een vlucht mee gemaakt boven West-Vlaanderen.
Deze ballon zal komende jaren ingezet worden om luchtdopen mee te geven in Vlaanderen en Henegouwen

In de mand is plaats voor 7 passagiers + piloot. Met deze ballon geven we luchtdopen van 1 uur. De inhoud is 4500 kubieke meter.

luchtdoop_ballon

Luchtdopen op evenement in Waregem

Eind april is er opnieuw de ballonhappening in Waregem, West-Vlaanderen.
Contacteer ons gerust indien u meer info wenst over zo’n luchtdoop.Wens je een mee te vliegen met ons: wij bieden zowel luchtdopen aan met een luchtballon als met een helikopter.

luchtdoop evenement West- Vlaanderen

Alpen-oversteek met een luchtballon

Ballonvaarder-Piloot Jürgen Dobbelaere uit Lochristi en co-piloot Hendrik Deleu uit Sint-Niklaas hebben afgelopen week met een luchtballon de Alpen over gevlogen. Ze stegen op ten zuiden van München om minder dan vier uur later veilig te landen nabij het Italiaanse Verona. Het ballonteam van Dobbelaere nam deel aan het Dolomiti Balloonfestival, een internationaal festival voor luchtballonnen in de Italiaanse Alpen, dat plaatsvond in de eerste week van januari.

luchtdoop in de alpen

Vanop dit evenement vertrekken heel wat ballonvaarten boven de bergen en het kriebelde bij het duo enorm om de Alpen volledig van noord naar zuid over te steken. Het team hield de meteoberichten goed in de gaten en besloot op de vooravond om de vlucht te laten doorgaan. Voorzichtig was geboden: op hoogte zou er de hoge windsnelheid zijn die nodig is om snel de Alpen over te gaan, maar die tegelijk teveel turbulentie kan geven. 

Om 11 uur stegen ze op in de buurt van München. Een klein uurtje later naderden ze de eerste hoge alpentoppen nabij Innsbruck. De ballon vloog via Innsbruck, Brennerpas, Bolzano en Trento naar de landingsplaats in Verona. De landing gebeurde rustig op een heuvel nabij Verona, waar ze gastvrij werden onthaald door de plaatselijke bevolking. De ballon vloog op 4.500 meter en haalde boven de bergen snelheden van meer dan 100 kilometer per uur. Doordat er op dergelijke hoogte te weinig zuurstof in de lucht zit, namen de piloten extra zuurstof. 

Jürgen Dobbelaere en Hendrik Deleu zijn geen onbekenden in de luchtvaart: Jürgen is ook piloot van vliegtuigen en helikopters en Hendrik vliegt voor het Distri Europe ballonteam, dat onder andere het jaarlijkse ballonvaartevenement in Waregem organiseert. Ondanks hun ruime ervaring, waren beide piloten onder de indruk van hun vlucht: “Zo’n hoogte, zo’n snelheid en zo’n uniek zicht op de bergen maakten deze vaart buitengewoon.”

Cadeaubon voor een luchtdoop

Wens je een leuk cadeau voor de moederdag of voor een ander feest?

Wij bieden ook cadeaubons aan voor een unieke luchtdoop (zowel mogelijk voor ballonvaarten als voor helikoptervluchten).

Mail of bel ons om te bestellen: 051 / 31 23 25.

Wij kunnen een gepersonaliseerde luchtdoop cadeaubon opstellen.

cadeaubon voor een luchtdoop

Keuring ballonvaart

Begin november was het weer zover: we trokken met 3 van onze luchtballons naar de fabriek in Duitsland, waar de jaarlijkse keuring plaatsvindt.

In de fabriek kan men ons de nodige attesten geven, en kunnen we terug met een veilig gevoel in de mand stappen!

Hiernaast is te zien hoe de ballon in een grote zaal opgeblazen ligt. De experts zijn de ballon aan het keuren. Zo is al ons materiaal terug compleet goedgekeurd voor de volgende unieke luchtdoop!

keuring voor teambuilding

Brouwerijbezoek + luchtdoop als incentive

In de brouwerij van Watou, waar we onze incentive aanbieden met brouwerijbezoek en als afsluiter een luchtdoop, is nu ook een magnum editie van de Abt 12 uitgebracht.

De Sint Bernardus Abt 12 wordt aanzien als een van de beste bieren van de wereld. Het is een donker abdijbier dat sinds 1946 wordt gebrouwen. De magnumfles heeft het logo van de brouwerij in reliëf, een gepersonaliseerde kurk en unieke muselet. De Belgische kunstenaar Rik Vermeersch heeft het kunstwerk gemaakt voor deze editie.

Ook in de herfst en winter bieden we incentives aan in samenwerking met deze brouwerij. Wens je ook eens een brouwerijbezoek te maken met als afsluiter een unieke luchtdoop boven één van Vlaanderens mooiste streken, contacteer ons dan.

Meer info: brouwerijbezoek met luchtdoop als incentive

brouwerijbezoek met luchtdoop als incentive

Stratosfeer ballonvaart + parachutesprong

De Oostenrijkse parachutist Felix Baumgartner, rijkelijk gesponsord door Red Bull, is opgestegen met een reusachtige ballon gevuld met een vluchtgas om, na een voorbereiding van maar liefst 5 jaar, een record parachutesprong te maken.

Het Red Bull Stratos project werd dankzij de moed en inzet van avonturier Felix Baumgartner een grandioos succes. Alles verliep volgens plan en er sneuvelden diverse records:

  • snelste vrije val ooit…geluidsmuur doorbroken
  • parachutesprong van op de hoogste hoogte
  • hoogste bemande (gas)ballonvaart ooit

Bij onze incentives gaan we soms heel hoog, maar lang niet zo hoog als deze ballonvaart! Daar hebben we maar één woord voor: RESPECT!

stratosfeer incentive

Het mooie weer blijft duren - boek nu een luchtdoop

Het super weer blijft duren! Afgelopen zomer was het weer niet zo goed, het blijkt dat we toch nog een mooie nazomer hebben! Ideaal vooral voor onze ballonvaarten.

Wij varen vooral in de weekends over grote steden zoals Brugge, Ieper, AntwerpenGent, Roeselare, Kortrijk,…

Indien je een luchtdoop wenst te boeken met een helikopter, kan dit uiteraard ook! Komend weekend maken we terug helikoptervluchten.

luchtdoop

Ballonvaarten in de westhoek

We krijgen de laatste tijd meer vraag om luchtdopen in de westhoek te doen. Liefhebbers van de Eerste Wereldoorlog komen bij dit type ballonvaart zeker aan hun trekken. De sporen van de oorlog zijn nog goed te herkennen: oorlogskerkhoven, bomkraters (die nu vijvers zijn geworden),… We vertrekken meestal vanuit Ieper of Poperinge.

Meer info over een luchtdoop in de westhoek: luchtdoop Westhoek

Incentives als maatproduct

Meer en meer mogen we aan onze klanten “incentives op maat” aanbieden. De incentive programma’s worden opgesteld in samenspraak met de klant, zodat het voldoet aan alle wensen en eisen. Dit kan gaan over een teambuilding van enkele mensen tot een groots incentive programma voor meer dan 100 mensen.

 

Helikoptervlucht met het gezin

Onlangs vlogen we met de helikopter voor een gezin. Zij wilden over hun huis vliegen. Een mooie tocht bracht ons boven heel Zuid-West-Vlaanderen. We konden de luchthaven van Wevelgem en stad Wevelgem mooi aanschouwen. Hieronder een foto die we namen met een camera die gemonteerd was aan de zijkant van de helikopter. De foto toont de het Vijverhof aan het knooppunt van de E403 (Kortrijk-Brugge) en de A19 (Kortrijk-Ieper)

helikopter wevelgem

Helikoptervluchten aan scherpe prijzen

Hoewel de ballonvaarten op dit moment van het jaar iets minder plaatsvinden, houden we nog steeds veel luchtdopen met een helikopter. Momenteel kunnen we de prachtige herfstkleuren aanschouwen vanuit de helikopter. Ooit gedroomd om in luxe tegen een topsnelheid boven ons Vlaamse / Henegouwse landschap te zoeven? Wij kunnen uw droom waarmaken.

Bovendien maken wij ook vaak vluchten voor particulieren. Wij maken gepersonaliseerde cadeaubons, die via internet of in ons kantoor (in Hulste – ten noorden van Kortrijk) kunnen aangekocht worden. Op zoek naar een gepersonaliseerde cadeaubon die kan dienen als eindejaarsgeschenk, kerstcadeau, pensioen, verjaardag, sinterklaas,…? Bekijk dan hier de prijzen van helikoptervluchten.

helikopter vlucht tegem voordelige prijs

Uniek vergezicht bij een luchtdoop vanuit Ieper

Onlangs maakten we een ballonvaart vanuit het noorden van Ieper. We waren nog maar net opgestegen of we konden al het unieke vergezicht zien. Vanop nog geen 50m hoogte konden we reeds de grote Franse stad Rijsel zien. Ook de hele Belgische kustlijn konden we opmerken (van de fabrieken in Duinkerke – De Panne tot de haven van Zeebrugge). Ook de omgeving van de Kluisberg, en de stad Gent konden we zonder problemen zien. Het was die dag een Noordenwind, en wind uit die richting staat voor ballonvaarders bekend om unieke vergezichten met zich mee te brengen. Hieronder een foto van de skyline van Rijsel, gezien vanuit Ieper:

vergezicht tijdens een ballonvaart

Incentive in de brouwerij van Watou, met een ballonvaart als afsluiter

Vanaf augustus exclusief bij ballonvaarten Ciers: een brouwerijbezoek aan de brouwerij van Sint-Bernardus in Watou (Poperinge), gevolgd door een unieke luchtdoop. Met België als bierland kan je hiermee zeker je zakenrelaties verwennen!

Bier is typisch Belgisch. Verras dus je buitenlandse relaties met deze unieke puur Belgische incentive!

Brouwerijbezoek ballonvaart

De Brouwerij St.-Bernardus in Watou (Poperinge) onderging de jongste jaren een grondige gedaanteverandering. Met de aanleg van het hoppeveld vlak naast de brouwerij, de bouw van nieuwe magazijnen, nieuwe burelen en een authentiek café, annex degustatiezaaltje werd de brouwerij begin dit jaar vervolledigd.
De brouwerij is dit jaar vanaf mei te bezoeken.
Rondleidingen kunnen individueel of in groep, in het Nederlands, het Frans of in het Engels.
De rondleiding bestaat uit:
verwelkoming in het café ‘In De Gouden Ster‘, vertoning van de film over de brouwerij St.-Bernardus, rondleiding door de brouwerij, de bottelarij en de brouwzaal, degustatie van de bieren van St.-Bernardus en niet te versmaden: een geschenkverpakking met 4 flesjes St.-Bernardus (Tripel, Pater 6, Prior 8 en Abt 12) met inclusief een authentiek glas voor elke bezoeker.

Info: Brouwerijbezoek + Ballonvaart in Watou

kasteelbier kasteel in inglemunster

Afgelopen weekend deden we een prachtige teambuilding: een ballonvaart boven West-Vlaanderen. We stegen op in Hulste (Harelbeke) en maakten een vaart die ons tot in Ardooie bracht. Hierbij stegen we tot 1000m hoog, en van daaruit konden we zelfs de zee (omgeving Oostende) zien! Door de zon die op het zeewater scheen leek dit als een grote spiegel, waarlangs we de appartementen aan de kustlijn konden zien!

Ook overvlogen we twee kastelen: het kasteel van Ingelmunster (ook bekend van Kasteelbier) en het kasteel van Ardooie. Deze ballonvaart was dus eigenlijk een soort van kasteelroute!

kasteelbier kasteel in inglemunster

De wind bracht ons naar het Noorden. Aan onze linkerkant konden we Izegem bekijken, met het kanaal naar Roeselare, de Vandemoortele fabriek,… Aan de oostelijke kant konden we langs het de grote blauwe tenten van het Labadoux-festival zien in Ingelmunster. De mooie muziek was zelfs tot op 1km hoogte te horen!

luchtfoto van izegem

In maart maakten we ballonvaarten boven Ieper, en de Westhoek

De maand maart was uitermate geschikt om unieke ballonvaarten te maken. Meestal is maart een regenmaand. Dit jaar echter niet: wij konden verschillende ballonvaarten maken. Op 27 maart konden we twee ballonvaarten maken: ’s ochends stegen we op in Hulste (Harelbeke) en landden we in Dadizele. ’s Avonds stegen we op in Roeselare en landden we nabij Ieper. Het was een prachtige vaart boven de flanders fields! We vlogen onder andere boven het Tyne Cot oorlogskerkhof, een kenmerkend oorlogsmonument in de Westhoek. Onze passagiers en ook wijzelf waren onder de indruk!

Info: Weshoek arrangement

Ballonvaart incentive Ieper

Helikopter luchtdopen voor een grote groep

In maart werden vanop de helihaven opnieuw helikopter luchtdopen uitgevoerd voor een grote groep. Allemaal klanten van een groot cadeaubonnen bedrijf waarvoor wij werken. Er waren mensen van Limburg, de Kempen, Brussel en zelfs van Virton bij. Iedereen kreeg een mooie lange vlucht in onze Bell 407 en was uitermate tevreden. Het glaasje champagne achteraf smaakte des te meer! Kwaliteit ALTIJD is ons motto. Iedere klant is voor ons een belangrijke klant.

luchtdoop incentive in 2011

Nieuwe luchtballons voor ons bedrijf

Op maandag 28 februari trokken we naar Ultra Magic, een bedrijf nabij het Spaanse Barcelona, waar men onze twee splinternieuwe luchtballons aan het produceren is.

De ene ballon kan 10 passagiers en 1 piloot tegelijk vervoeren. De andere is voor acht passagiers + piloot. Deze ballons willen we komende zomer inzetten om luchtdoop teambuildings en incentives uit te voeren. Voor kleinere groepen beschikken we over iets kleinere luchtballons.

mand voor luchtballon teambuilding

Incentive voor een Nederlandse bank boven de haven van Antwerpen met een helikopter

In november voerden we luchtdopen uit voor een grote groep werknemers en klanten van een Nederlands bedrijf. Met twee Bell 407 helikopters trokken we (via Kortrijk, Waregem, Oudenaarde, Gent en Dendermonde) naar Antwerpen. Van hieruit konden we onze klanten een adembenemende luchtdoop boven de bedrijvige Antwerpse haven geven! Iedereen genoot intens, het was een geslaagde bedrijfsincentive!

teambuilding luchtdoop boven Antwerpen
Bell 407 helikopters

Wenst u via email op de hoogte gehouden worden over onze activiteiten? Hiernaast kan je je inschrijven op onze nieuwsbrief!