Ballonvaarten – alle informatie voor een teambuilding of een incentive ballonvaart!

incentive ballonvlucht

U kan kiezen uit volgende menu’s

Wij kunnen u garanderen dat u een ballonvaart bij ons zal blijven onthouden als een van de beste dagen van je leven! Een moment van pure ontspanning met toch een klein tikkeltje adrenaline!

 

Opstijglocaties

U contacteert ons, en wij bekijken wat mogelijk is:

U komt bij tot bij ons, en wij regelen alles voor u

Wij beschikken over eigen opstijgterreinen. Van hieruit kunnen we met verschillende luchtballons vertrekken. Bent u met een grote groep, dan kunnen jullie verdeeld worden over verschillende ballons.

Wij hebben eigen opstijgterreinen waar we vaak vertrekken. Deze terreinen bevinden zich in Oost- en West-Vlaanderen. Wij vertrekken vaak vanuit:

 • Hulste (Harelbeke)

 • Waregem (centrum, ook vlakbij de afrit van autostrade E17)

 • Overmere (aan het Donkmeer)

 • Oostkamp (van hieruit vertrekken we voor ballonvaarten regio Brugge)

 • Kruishoutem

 • Deinze (aan de afrit van de E17)

 • Roeselare – Hooglede – Gits

 • Ieper (van hieruit vertrekken de ballonvaarten boven de Westhoek)

 • Poperinge

teambuilding West-Vlaanderen

Al deze terreinen hebben een ruime parking, en zijn vlot bereikbaar. Wij zorgen voor een zorgeloze teambuilding, of een charmante bedrijfsincentive!

Wij proberen meestal in uw buurt op te stijgen. Afhankelijk van de windrichting kiezen we het meest geschikte opstijgterrein.

Wij komen op uw locatie om op te stijgen

Heeft u een bedrijfsevent, een tuinfeest, een teambuilding op locatie, een buurtfeest, een incentive op uw bedrijf, … Wij kunnen voor gelijk welke gelegenheid tot bij u komen om een unieke ballonvaart te maken. Uiteraard is dit enkel mogelijk indien het terrein voldoende groot is, niet bij moeilijke gebiede ligt (bvb grote steden, in de buurt van sommige luchthavens,…). Het terrein waar we vertrekken dient 60m op 60m groot te zijn, en vrij zijn van hindernissen zoals bijvoorbeeld hoogspanningen.


Grootte van de groepen waarmee we een ballonvaart kunnen maken

Wij hebben luchtballons ter beschikking met volgende capaciteit:

 • 10 passagiers

 • 8 passagiers

 • 6 passagiers

 • 4 passagiers

 • 2 passagiers

 • (en uiteraard ook de tussengetallen: 3, 5, 7 en 9 personen)

Met de luchtballon voor 2 passagiers voeren we voornamelijk VIP privévluchten uit, bijvoorbeeld voor valentijn. De luchtballons voor 4 passagiers worden vaak gebruikt voor een volledig gezin mee te nemen (dikwijls gebruikt ter gelegenheid van een verjaardag, een vaderdag, een communie…). Al de andere luchtballons worden gebruikt voor luchtdopen met groepen. Door combinatie van verschillende grote ballons kunnen we grote groepen meenemen. Wij kunnen zelfs groepen van 50 tot 100 man aan!

Luchtballonvlucht

Jaarlijks transporteren we met ons bedrijf verschillende honderden passagiers en wij hebben enkel tevreden klanten. Ballonvaren doen we heel graag, en dat stralen we ook uit naar onze passagiers. Al onze ballonvaarders kennen de regio waar we vliegen, en kunnen op een boeiende manier uitleg geven over de fysische werking van de luchtballon, en over de natuurelementen die u onderweg kan ondervinden. De piloten zullen antwoord geven op al uw vragen.

Wanneer stijgen we op?

Praktisch vliegen we meestal van april tot en met oktober. In de winter is het ballonseizoen min of meer gedaan: dan zijn onze luchtballons op onderhoud, en dan zijn de weersomstandigheden niet ideaal.

Ballonvaarten gebeuren ’s ochtends en ’s avonds. Dit omwille van de thermiek die er overdag is (zie FAQ ballonvaarten). Hieronder vindt u een tabel met de uren waarop we opstijgen bij ochtend- en avondvluchten.

Avondvluchten
Eerste helft april: ± 18u30
Tweede helft april: ± 19u00
Eerste helft mei: ± 19u30
Tweede helft mei: ± 20u00
Eerste helft juni: ± 20u30
Tweede helft juni: ± 20u30
Eerste helft juli: ± 20u00
Tweede helft juli: ± 19u30
Eerste helft augustus: ± 19u00
Tweede helft augustus: ± 19u00
Eerste helft september: ± 18u30
Tweede helft september: ± 18u00
Eerste helft oktober: ± 17u00
Tweede helft oktober: ± 17u00

Ochtendvluchten
Eerste helft april: ± 08u00
Tweede helft april: ± 07u30
Eerste helft mei: ± 07u00
Tweede helft mei: ± 06u30
Eerste helft juni: ± 06u00
Tweede helft juni: ± 06u00
Eerste helft juli: ± 06u00
Tweede helft juli: ± 06u30
Eerste helft augustus: ± 07u00
Tweede helft augustus: ± 07u30
Eerste helft september: ± 08u00
Tweede helft september: ± 08u30
Eerste helft oktober: ± 09u00
Tweede helft oktober: ± 09u00

Wij spreken meestal af ongeveer een half uur tot drie kwartier voor het uur dat hierboven vermeld wordt. De uren zijn informatief en hangen sterk af van de weersomstandigheden.

De wachttijden (de tijd tussen reservatie van de ballonvaart en het effectief meevliegen) zijn erg kort. Wij beschikken over verschillende ballons en piloten. Indien je mee wil vliegen met ons op korte termijn: bel ons gerust, dan kijken we wat mogelijk is op korte termijn.


Wat als onze ballonvaart niet kan doorgaan omwille van de meteo?

We leven in België, dus de weersomstandigheden kunnen ons soms tegenhouden om op te stijgen. We nemen steeds de meest veilige beslissing. Ofwel kunnen we de ballonvaarten uitstellen naar een andere datum, maar indien u een evenement heeft dat enkel op die dag doorgaat, kunnen we de dag zelf nog steeds de ballonvaarten omzetten in helikoptervluchten. Een helikopter is veel minder weersafhankelijk, en via een helikoptervlucht kan u zeker luchtdopen aanbieden aan uw groep, uw klanten, of uw zakenpartners. Zo wordt uw incentiveteambuilding of bedrijfsuitstap zeker een succes! Een ballonvaart is werkelijk hét ideale bedrijfsuitje!

landing ballonvlucht

Reserveer nu een ballonvaart bij ons!

Zonder twijfel heeft u aleens een mooi gekleurde luchtballon voorbij zien gaan. Vroeg u zich toen niet af hoe het zou zijn daar hoog in de lucht, wat een adembenemend uitzicht het niet zou zijn vanuit de ballon?

Het antwoord op die vraag zal u enkel te weten komen wanneer u besluit om zelf een ballonvaart mee te maken. Het is een fantastische ervaring die u zich de rest van uw leven zal blijven herinneren! Tijdens de ballonvaart bent u even helemaal los van de wereld. Het uitzicht is adembenemend: langzaam trekken de steden, dorpen, bossen, velden en rivieren onder u voorbij.
Waarschijnlijk heeft u het Belgische landschap nog nooit zo prachtig gezien!

Geïnteresseerde familieleden of kennissen kunnen altijd achter de volgauto aanrijden om alles van dichtbij mee te maken.

Welke kleding moeten we dragen tijdens een luchtballonvaart?

Graag raden wij u aan om tijdens een ballonvaart gewoon sportieve kledij te dragen. Het is zeker niet nodig om warme kleding te dragen. In de hoogte is het slechts enkele graden kouder dan aan de grond; je zal het temperatuursverschil nauwelijks merken, zeker niet met een warme brander boven je. Schoenen zijn belangrijker: naaldhakken zijn verboden, deze staan niet stabiel om de (lichte) schok bij de landing op te vangen.

Wanneer?

Op onderstaande data hebben wij zeker nog plaatsen vrij (voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 of meer personen). U kan ons contacteren om de mogelijk opstijglocaties te weten.

Wij maken ballonvaarten heel het jaar door, maar vooral tijdens de maanden maart, april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober. Door het goede weer dat het reeds geweest is in het najaar hebben wij al vele ballonvaarten kunnen maken in de maanden oktober en november. Aangezien onze ballons heel het jaar door verzekerd en gekeurd zijn kunnen wij ook in de winter vliegen. Vele andere bedrijven varen heel de winter niet aangezien de ballons voor die periode niet verzekerd zijn.